Batuta nga filmi shqiptar

LISTAE FILMAVE SHQIPTARE TE PRODHUAR NGA KINOSTUDIOJA "SHQIPERIA E RE"

1 SKËNDERBEU ...................................................1953
2 FËMIJËT E SAJ ................................................. 1957
3 TANA .................................................................1958
4 FURTUNA.......................................................... 1959
5 DEBATIK............................................................ 1961
6 DETYRË E POSAÇME ......................................  1963  
7 TOKA JONË .......................................................1964    
8 VITET E PARA................................................... 1965
9 KOMISARI I DRITËS......................................... 1966  
10 OSHETIMË NË BREGDET...............................1966
11 DUEL I HESHTUR..........................................  1967     
12 NGADHNJIM MBI VDEKJEN ......................... 1967
13 ESTRADA NË EKRAN......................................1968
14 HORIZONTE TË HAPURA.............................. 1968
15 PRITA .............................................................. 1968
16 NJËSITI GUERIL ............................................1969            
17 PËRSE BIE KJO DAULLE ................................1969  
18 PLAGË TË VJETRA   ......................................  1969 
19 GUXIMTARËT .................................................1970
20 GJURMA  ........................................................1970
21 I TETI NË BRONZ       ...................................... 1970   
22 LUGINA E PUSHKATARËVE........................  1970
23 MONTATORJA ............................................... 1970
24 A,B,C...ZH ...................................................... 1971            
25 KUR ZBARDHI NJË DITË.............................   1971     
26 MALET ME BLERIM MBULUAR...................  1971
27 MËNGJEZE LUFTE ......................................   1971  
28 MËSIM PËR LINDËN..................................    1972
29 KAPEDANI ....................................................  1972
30 KRYENGRITJE NË PALLAT.........................  1972
31 NDËRGJEGJIA  .............................................. 1972
32 ODISEA E TIFOZAVE....................................   1972
33 YJET E NETËVE TË GJATA............................ 1973
34 BRAZDAT.......................................................  1973
35 KREVATI I PERANDORIT.............................  1973
36 MIMOZA LLASTICA......................................  1973
37 OPERACIONI "ZJARRI" ................................ 1973
38 CUCA E MALEVE  ........................................  1974
39 DUKE KËRKUAR 5-ORËSHIN....................   1974
40 QYTETI MË I RI NË BOTË ...........................  1974
41 RRUGË TË BARDHA ....................................  1974
42 SHPËRTHIMI ...............................................  1974
43 SHTIGJE LUFTE  ...........................................1974
44 BENI ECËN VETË ..........................................1975
45 ÇIFTI I LUMTUR........................................... 1975
46 KUR HIQEN MASKAT..................................  1975
47 LUMË DRITE........................................ .......   1975   
48 NË FILLIM TË VERËS..................................  1975
49 RRUGICAT QË KËRKONIN DIELL .............  1975
50 UDHËTIM NË PRANVERË .......................... 1975
51 DIMRI I FUNDIT...........................................  1976
52 FIJET QË PRITEN ......................................... 1976
53 ILEGALËT ..................................................... 1976
54 LULËKUQET MBI MURE............................   1976
55 PËRBALLIMI ................................................. 1976
56 PYLLI I LIRISË............................................... 1976
57 TINGUJ LUFTE ............................................. 1976
58 TOKË E PËRGJAKUR...................................  1976
59 THIRRJA  .......................................................1976
60 ZONJA NGA QYTETI.....................................  1976
61 ATA ISHIN KATER.........................................  1977
62 CIRKU NË FSHAT.......................................... 1977
63 GUNA MBI TELA ........................................... 1977
64 MONUMENTI ................................................ 1977
65 NJERIU ME TOP............................................  1977
66 NJË UDHËTIM I VËSHTIRË ......................... 1977
67 STREHA E RE ................................................ 1977
68 SHEMBJA E IDHUJVE..................................  1977
69 TOMKA DHE SHOKËT E TIJ ......................... 1977
70 ZEMRAT QË NUK PLAKEN .......................... 1977
71 DOLLIA E DASMËS SIME  ..............................1978
72 GJENERAL GRAMAFONI ..............................1978
73 KONCERT NË VITIN ’36  ................................1978
74 NË PYJET ME BORË KA JETË ...................... 1978
75 NGA MESI I ERRËSIRËS ............................... 1978
76 NUSJA DHE SHTETRRETHIMI....................  1978
77 PAS GJURMËVE  .............................................1978 
78 PRANVERË NË GJIROKASTËR.....................  1978 
79 VAJZAT ME KORDELE TË KUQE .................. 1978
80 YJE MBI DRIN ............................................... 1978
81 BALLË PËR BALLË .........................................1979
82 BALONAT ....................................................... 1979
83 KËSHILLTARËT.............................................  1979
84 LIRI A VDEKJE...............................................  1979
85 MËSONJËTORJA............................................  1979
86 MYSAFIRI.......................................................  1979
87 NE VINIM NGA LUFTA .................................. 1979
88 NË SHTËPINË TONË.....................................  1979
89 PËRTEJ MUREVE TË GURTA........................ 1979
90 RADIOSTACIONI ............................................ 1979
91 ÇETA E VOGËL ................................................1979
92 DËSHMORËT E MONUMENTEVE...............  1980
93 GËZHOJA E VJETËR   ....................................1980
94 INTENDENTI   ................................................1980
95 KARNAVALET ...............................................  1980
96 MENGJEZE TE REJA ..................................... 1980
97 NË Ç’DO STINË  ..............................................1980
98 NUSJA ...........................................................  1980
99 NJË GJENERAL KAPET ROB.......................   1980
100  NJË NDODHI NË PORT  ............................  1980
101  NJË SHOQE NGA FSHATI  .......................... 1980
102  PARTIZANI I VOGËL VELO ........................ 1980
103  PAS VDEKJES..............................................  1980
104  SKËTERRË ’43.............................................  1980
105  VËLLEZËR DHE SHOKË............................. 1980
106  DITA E PARË E EMËRIMIT.........................  1981
107  GJURMË NË KALTËRSI .............................. 1981
108  KËRCËNIMI .................................................1981
109  KUR PO XHIROHEJ NJË FILM...................  1981
110  NË KUFI TË DY LEGJENDAVE....................  1981
111  NË PRAG TË LIRISË ..................................... 1981
112  NJË NATË PA DRITË .................................... 1981
113  PLAKU DHE HASMI.....................................  1981
114  QORTIMET E VJESHTËS.............................. 1981
115  SI GJITHË TË TJERËT ................................. 1981
116  SHOKU YNË TILI .......................................... 1981
117  SHTEPIA JONE E PERBASHKET  .................1981
118  THESARI....................................................... 1981
119  BESA E KUQE................................................ 1982
120  NË DITËT E PUSHIMEVE............................ 1982
121  NËNTORI I DYTË ..........................................1982
122  NJERIU I MIRË ............................................1982
123  NJË VONESË E VOGËL................................ 1982
124  RRUGA E LIRISË ..........................................1982
125  SHOKËT  .......................................................1982
126  APASIONATA ................................................1983
127  DORA E NGROHTË ...................................... 1983
128  DRITAT E QYTEZËS .....................................1983
129  FRAKTURA................................................... 1983
130  FUNDI I NJË HAKMARRJEJE  ....................1983
131  GRACKA ........................................................1983
132  KOHË E LARGËT .........................................1983
133  NJË EMËR MIDIS NJERËZVE ....................1983
134  DUAJE EMRIN TEND.................................. 1984
135  ENDERR PER NJE KARRIGE ......................1984
136  FEJESA E BLERTES .....................................1984
137  FUSHË E BLERTË, FUSHË E KUQE ............1984
138  GJURMË NË DËBORË................................. 1984
139  KUSH VDES NË KEMBË ..............................1984
140  LUNDRIMI I PARË....................................... 1984
141  MILITANTI.................................................... 1984
142  NATA E PARË E LIRISË ...............................1984
143  NXËNËSIT E KLASËS SIME  ....................... 1984
144  SHIRAT E VJESHTËS ...................................1984
145  TAULANTI KËRKON NJË MOTËR ..............1984
146  VENDIMI...................................................... 1984
147  URA DHE KËSHTJELLA.............................. 1984
148  ASGJË NUK HARROHET .............................1985
149  DASMA E SHTYRË........................................ 1985
150  GURËT E SHTEPISË SIME.......................... 1985
151  HIJE QË MBETEN PAS .................................1985
152  MELODI E PANDËRPRERË......................... 1985
153  MONDI DHE DIANA .....................................1985
154  NË PRAG TË JETËS ......................................1985
155  PRANVERË E HIDHUR ................................1985
156  TË MOS HESHTËSH .....................................1985
157  TE  PAFTUARIT ............................................1985
158  TRE NJERËZ ME GUNA ..............................1985
159  VJESHTË E NXEHTË ...................................1985
160  ENVERI YNË................................................ 1985
161  BARDHËSI.................................................... 1986
162  DASËM E ÇUDITSHME ................................1986
163  DY HERË MAT.............................................. 1986
164  DHE VJEN NJË DITË................................... 1986
165  FILLIM I VËSHTIRË ....................................1986
166  FJALË PAFUND............................................ 1986
167  GABIMI......................................................... 1986
168  GURI I BESËS............................................... 1986
169  KUR HAPEN DYERT E JETËS ......................1986
170  KUR NDAHESH NGA SHOKËT ....................1986
171  NJË JETË MË SHUMË ..................................1986
172  RRETHIMI I VOGËL .....................................1986
173  TRE DITË NGA NJË JETË ............................1986
174  BINARËT....................................................... 1987
175  BOTË E PADUKSHME.................................. 1987
176  EJA................................................................ 1987
177  FAMILJA IME............................................... 1987
178  KËMISHËT ME DYLLË...............................  1987
179  NË EMËR TË LIRISE.................................... 1987
180  NJE VIT I GJATË ..........................................1987
181  PËRSËRI PRANVERË..................................  1987
182  PËRRALLË NGA E KALUARA ......................1987
183  RRETHI I KUJTESËS ...................................1987
184  TELA PER VIOLINË ......................................1987
185  TELEFONI I NJË MËNGJESI .......................1987 
186  VRASJE NË GJUETI .....................................1987
187  ZEVENDESI I GRAVE ...................................1987
188  BABAI I STUDENTIT ....................................1988 
189  BREGU I ASHPËR ........................................1988 
190  FLUTURA NË KABINËN TIME................... 1988 
191  I TRETI NË MES ...........................................1988 
192  PESHA E KOHËS.......................................... 1988 
193  MISIONI PËRTEJ DETIT.............................. 1988 
194  PRANVERA S’ERDHI VETËM...................... 1988 
195  SINJALI I DASHURISE ................................1988 
196  STOLA NË PARK ...........................................1988 
197  SHKËLQIM I PËRKOHSHËM...................... 1988 
198  TRENI NISET NË SHTATË  ..........................1988 
199  TRE VETA KAPËRCEJNË MALIN ...............1988 
200  HISTORIANI DHE KAMELEONI ...............  1988 
201  ARIANA......................................................... 1989
202  BALADA E KURBINIT ..................................1989
203  DJALI ELASTIK............................................ 1989
204  EDHE ASHTU EDHE KËSHTU ....................1989
205  KTHIMI I USHTRISË SË VDEKUR............. 1989
206  KUSH ËSHTË VRASËSI............................... 1989
207  LUMI QË NUK SHTERON ...........................1989
208  MURI I GJALLË ...........................................1989
209 NJERËZ NË RRYMË .....................................1989
210 PAS TAKIMIT TË FUNDIT............................ 1989
211  SHPRESA....................................................... 1989
212  VITET E PRITJES.........................................  1989
213  JETA NË DUART E TJETRIT........................ 1990
214  KRONIKË E NJË NATE ............................... 1990
215  NGJYRAT E MOSHËS ...................................1990
216  NJE VAJZË DHE NJË DJALË ...................... 1990
217  VETMI ...........................................................1990
218  BARDHË E ZI ...............................................1990
219  VDEKJA E BURRIT .......................................1990
220  ENIGMA........................................................ 1991
221  KUSH E SOLLI DORUNTINËN .....................1991
222  SHPELLA E PIRATËVE ................................1991
223  PAS FASADËS ...............................................1992
224  VDEKJA E KALIT......................................... 1992
225  E DIELA E FUNDIT ......................................1992
226  QIND PËR QIND........................................... 1993
227  ZEMRA E NËNËS......................................... 1993
228  NEKROLOGJI ...............................................1993
229  NJË DITË NGA NJË JETË ............................1993
230  DASHURIA E FUNDIT .................................1994
231  PËRDHUNUESI ............................................1994
232  VAZHDOJMË ME BETHOVENIN................ 1994
233  PLUMBI PREJ PLASTELINE .......................1995
234  TE BURGOSURIT E GALERISE ...................1995
235  NATA .............................................................1996
236  KOLONEL BUNKER  ................................... 1996
237  BOLERO........................................................ 1997
238  DASMA E SAKOS ..........................................1998
239  FUNERAL BUISNESS ..................................1999
240  PORTA EVA .................................................2000
241  PARRULLAT .................................................2001
242  TIRANA VITI 0 .............................................2001
243  ENGJËLLI BLU (Edeni i braktisur).............. 2002
244  NJË DITË E MREKULLUESHME............... 2003
245  YLLKA ..........................................................2003
246  LULE TË KUQE, LULE TË ZEZA................. 2003
247  VALS .............................................................2003
248  MACET NË DËBORË ...................................2003
249  I DASHUR ARMIK .......................................2004
250  LULEBORË ..................................................2004
251  SYRI MAGJIK............................................... 2004
252 SHQIPTARI.......................................2009


.